November & december

November & december 2019

17 november, Lampjesdag
In de winter zorgen lampjes onder de bruggen voor extra sfeer en gezelligheid.

Het is ondertussen traditie geworden. Mid-november hangen de langste dames van Nederland lampjes op onder de Haagse bruggen van de Koninginnegracht.

8 december 2019, De Kerst-Boot
Op 8 december is er een gezellige Kerstmarkt bij de Reinkenstraat. De Willemsvaart heeft die dag boottochten van een half uur met met warme drank en toepasselijke hapjes...
Start en eind bij de Reikenstraat. (aanlegplaats bij halte lijn 11). Vooraf reserveren via info@willemsvaart.nl

Korte boottocht in winterse stijl (warm aankleden) tussen 11.00 en 19.00 uur. De boottochten duren 30 minuren en kosten (incl hap en drank) 12 euro voor passagiers van 12 jaar en ouder en 7 euro voor kinderen (3/11 jaar)

10 december 2019, varen naar Delft – Lichtjesavond
Vaar met de Willemsvaart op 10 december naar Delft. We vertrekken rond 17.00 uur bij Station Holland Spoor en varen in een uur naar Delft, waar rond 19.00 uur “Lichtjesavond” begint.
Geniet onderweg van warme soep en roggebrood. Aan boord zijn dekens. De prijs is 12 euro per persoon. U kunt met tram 1 op eigen gelegenheid terug na deze bijzonder avond (zodat u geen rekening hoeft te houden met vertrektijden van de boot).

12 december 2019, varen naar het Lange Voorhout
St. Lucia / onsteken van de lampjes in de Kerstboom op het Lange Voorhout.

De Willemsvaart vaart vanaf aanlegplaats Centraal Station naar aanlegplaats “Voorhout” (Smidswater). Vertrek om 16.30, 17.00 en 17.30 uur.
U eindigt vlakbij het Lange Voorhout alwaar om 18.00 de lichtjes in de Kerstboom aangaan.

Om 19.00 uur varen wij weer terug naar het Centraal Station.
Enkele reis is 3 euro per persoon. Retour is 4,50 euro.

13 december 2019, varen naar de Delftse Pauw
13 december komen de aller grootste Delfs Blauw Vazen aan in Delft bij “De Pauw” . Ze arriveren met een replica van een 17e eeuws V.O.C. Schip.

U kunt er met de Willemsvaart naar toe. We vertrekken om 14.00 uur bij Het Zieken en varen vanuit Den Haag naar Delft.

We varen het schip in Delft tegemoet om vervolgens achter het schip aan mee te varen naar de Pauw.

U heeft een fraai uitzicht op de aankomst van het schip en de Vazen bij de Delftse Pauw. Na afloop kunt u met tram 1 terug naar Den Haag.

Prijs 15 euro p.p.

Overdekte boottochten in de winter
Dit jaar kan, voor het eerst, ook overdekt gevaren worden tijdens de wintermaanden. Geniet in een verwarmde boot van de stad. Ideaal voor groepsvaarten met uw bedrijf, vrienden en/of, familie. Deze vaart is incl. borrelhapjes en 2 drankjes p.p. en duurt 1,5 uur. De prijs is 39 euro per persoon. Extra drankjes kunnen aan boord besteld worden (fris/water/bier voor 1,50 eu en wijn/rosé voor 9eu per aangebroken fles). Minimaal 12 personen, maximaal 200 (bij meer dan 55 passagiers, worden meerdere schepen ingezet).

Mogelijke start- en eindlocaties zijn : Zieken, Dunne Bierkade, Uilebomen, aanlegplaats Station Holland Spoor, Capriole/Glaswerk (Fokkerhaven), Soestdijksekade, Binckhorsthaven (Kompaan).

Voor meer informatie en/of reserveringen : info@willemsvaart.nl

Varen naar het Wintervuurwerk Scheveningen 2019, 1, 8, 15 en 22 december
Op zondag 1, 8, 15 en 22 december vinden er om 18.00 uur winterse vuurwerkshows plaats op het strand van Scheveningen ter hoogte van het Grand Hotel Amrâth Kurhaus. Stichting Internationaal Vuurwerkfestival Scheveningen organiseert dit jaar wederom in samenwerking met Xena Vuurwerk het Wintervuurwerk. Het kleinschalige evenement met intiem karakter is vrij toegankelijk voor iedereen. De shows zijn goed zichtbaar vanaf het strand en boulevard en vinden onder voorbehoud van weersomstandigheden plaats

De Willemsvaart vaart er naar toe. Om 17.15 vertrekt de boot bij aanlegplaats Centraal Station. U bent dan binnen 25 minuten bij de kust. Aan boord zijn dekens en warme drank en soep. Om 19.30, 20.30 en 21.30 uur vaart de boot terug (aan u de keuze welk tijdstip u uitkomt). De prijs voor deze boottocht incl. drankje en soep is 15 euro per persoon..

Royal Christmas Vaarten, 12 t/m 24 december
De Willemsvaart verzorgt tussen 14 en 24 december bijzondere boottochten op de mooiste grachten van de stad.

Deze boottochten duren ongeveer 45 minuten en zijn inclusief een warm drankje. Aan boord zijn dekens.

We starten om 15.00 en 17.00 bij de Toussaintkade (bij huisnummer 18) en eindigen dan bij de Hooikade. Dicht bij de Royal Christmas Fair Om 16.00 en 18.00 uur varen we van de Hooikade (bij huisnummer 15) naar de Toussaintkade.

De prijs is 12,50 euro per persoon (incl warm drankje)

Om 20.00 uur is er een feestelijke BorrelBoot met warme hapjes en drankjes. Deze vertrekt vanaf het Zieken. Deze boottocht is in een overdekte, verwarmde boot. We varen een uur.

De prijs voor deze tocht is 39.00 euro per persoon. Voor al deze tochten geldt : altijd vooraf reserveren via info@willemsvaart.nl

KerstVaarten, 25 en 26 december
Met Kerst Dinner op een bijzondere locatie (binnen)

De boottocht duurt 15 minuten we brengen u naar een Mysterie-Restaurant (verrassing) alwaar u een 3-gangen menu in Kerstsfeer wacht.

Na afloop varen we weer terug naar het beginpunt (start en eind bij de Toussaintkade (ter hoogte van nr. 18). De boottocht duurt 2x 15 minuten).
Prijs voor deze bijzondere avond is 45 euro p.p. (vaart en dinner)

Extra lichtvaart op 30 december
Op 30 december a.s. is er een extra wintervaart om 17.00 uurVertrek bij het Centraal Station. De prijs is 12,50 per persoon (12 jaar en ouder) . Voor kinderen van 3 t/m 11 jaar is de prijs 5 euro.
Deze vaart is incl. warm drankje. S.v.p. vooraf reserveren via info@willemsvaart.nl

Oud en nieuw op Scheveningen, 31 december
Vaar met de Willemsvaart naar het Westbroekpark (22.45 vertrek bij aanlegplaats Centraal Station (Prinsessegracht 4), U ziet mooi vuurwerk vanaf het water en vanuit het Park. Om 00.30 uur varen we weer terug naar de stad. De prijs is 14.00 euro per persoon. Incl Champagne en oliebollen. Vooraf reserveren s.v.p. via info@willemsvaart.nl.

Heeft u interesse in deze rondvaart? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op.

Contact