Themavaart

Mei & juni

17 juni, Speciale Feest aan Zee boottocht
Feest aan Zee zorgt voor verbinding! Tijdens het Bier en Braadfestival is het mogelijk om ook een kijkje te nemen bij het The Hague African Festival @Haringkade Scheveningen. Eerst geniet je van de akoestische muziek van Rubenson terwijl je heerlijk over het water vaart. Dan vertelt Haagse expert Chris Schram je van alles over Den Haag en Scheveningen. Wanneer je de Willemsvaart afstapt kun je gelijk het boulevardtreintje in die klaarstaat om naar het The Hague African Festival te rijden.

Vertrek Bier en Braadfestival: 18.30-19.45 uur (aankomst Haringkade), overstappen op Boulevardtreintje
Aankomst: 20:00 The Hague African Festival bij Aloha Surf
Kosten: 8,- pp
Aanmelden: info@willemsvaart.nl
Maximaal 23 personen
Contact: Chris Schram

Centrum-Binckhorst boottochten
Verwen je vader en trakteer op een heerlijk boottochtje vanuit het Haagse centrum naar het Bier en Braadfestival!De hele dag door vertrekt er elke twee uur vanaf 'De Zieken' (bij de Pletterijkade) een boottocht van de Willemsvaart. De tocht duurt ongeveer 45 minuten en vaart naar het Bier en Braadfestival aan de Saturnuskade in de Binckhaven. Lekker biertje en een hapje eten op de kade en vaar later weer terug naar het centrum.

De gids heeft zoveel leuke verrassende weetjes te vertellen over de grachten en omgeving waardoor je vaart; echt de moeite waard!

Tijd: tussen 12:00 en 20:00 uur, elke twee uur vertrekt er een boot.

Kosten: 5,- p.p.
Aanmelden: info@willemsvaart.nl
Contact: Chris Schram

Gracht&Beek
De Willemsvaart presenteert in haar 10e seizoen Gracht&Beek. Veel mensen denken dat het Zieken de oudste gracht is van de stad, dat is niet helemaal waar. We nemen u mee op een vaartocht door de tijd met 1001 verhalen...

We starten om 17.30 uur bij de nieuwe aanlegplaats Hilton en varen met een hapje en een drankje naar een locatie zo mooi datwe er een uur lang zullen pauzeren. U kunt de benen strekken, maar ook op een bankje genieten van de late middag zon en geheel tot rust komen. Rond 20.00 uur zijn we terug bij de nieuwe aanlegplaats Hilton en heeft u er een hele bijzondere herinnering bij.

Deze unique boottocht (incl hapjes en drankjes) kost 35 euro per persoon.

De Gracht&Beek tochten vinden plaats op maandag 7, woensdag 9, donderdag 10 mei

Informatie en boekingen via info@willemsvaart.nl

4 mei, Dodenherdenking bij Madurodam.
De Willemsvaart vaart om 18.00 uur weg vanaf aanlegplaats Centraal Station (tegenover Prinsessegracht 4) naar Madurodam waar ook dit jaar een bijzondere (kinder)dodenherdenking is.

De tocht is voor kinderen en begeleiders gratis.

Om 21.00 uur varen we terug naar de stad.

6 mei, Gracht en Praal Speciaal
In mei 2018 organiseren 401NederlandseOperas.nl en het Nederlands Muziek Instituut een concert in Diligentia Den haag rondom vergeten Nederlandse opera's van componisten aan het Haagse Franse Theater van stadhouders Willem IV en Willem V in de periode 1751-1793. Het jonge talent ensemble van de Muziekacademie Den Haag verzorgt onder leiding van artistiek leider Peter le Feber diverse locatieoptredens met eigentijdse arrangementen.

Sopranen Esmée van Nieuwenhuizen en Gina de Jong zullen 15 en 22 april, en 6 mei op verschillende aanlegplaatsen het onderstaande programma ten gehore brengen. Zo kan het Haagse publiek vooruitlopend op het Diligentia concert van 13 mei al met dit bijzondere stukje Haagse muziekgeschiedenis kennis maken. U kunt meevaren met de Willemsvaart. Instappen bij Prinsessegracht 4 (13.00 uur en 15.00 uur). We eindigen bij de Haringkade, of u vaart mee terug. Een enkele reis Scheveningen kost 10eu p.p., een retour kost 12,50 p.p.)

18 mei t/m 21 mei
De Willemsvaart verzorgt boottochten van de stad naar de zee. Op 18 mei t/m 21 mei kunt u met ons naar de “Sportstad aan Zee”. De boot vertrekt om 11.00, 13.00 en 15.00 bij Prinsessegracht 4. De prijs is 10 eu voor passagiers van 12 jaar en ouder en 5 euro voor kinderen van 3 t/m 11 jaar oud. S.v.p. vooraf reserveren via info@willemsvaart.nl.

Van 18 mei tot en met 21 mei 2018 bij het Noorderstrand in Scheveningen maak je in een weekend kennis met ruim twintig verschillende buiten-, water-, urban- en strandsporten. Tegelijkertijd kun je de top aanmoedigen bij Pro Freestyle en de North Sea Regatta. In het Pinksterweekend worden de Open dagen Sportstad aan Zee georganiseerd die deel uitmaken van het themajaar Feest aan Zee ter ere van het 200-jarige bestaan van de prachtige kuststad Scheveningen. Het Noorderstrand van Scheveningen (vanaf The Hague Beach Stadium tot aan de vuurtoren) staat dit weekend compleet in het teken van sport. Mis het niet!

24 mei t/m 3 juni
De Willemsvaart verzorgt voor het 9e jaar op rij TongTongVaarten van aanlegplaats Centraal Station (tegenover Prinsessegracht 4) naar het Indisch Monument en vervolgens naar de TongTongFair op het Malieveld.

Deze vaarten zijn incl. een hapje en een drankje en kosten 12,50 per persoon. Bij het Indisch Monument is gelegenheid om even uit te stappen en naar het monument te lopen.

’s Avond om 20.00 uur is er een avondvaart van aanlegplaats Dr. Kuyperstraat (tegenover Koninginnegracht 15). Deze vaart is zonder hapje/drankje en duurt circa 45 minuten. Het eind is bij de Dr. Kuyperstraat of het Centraal Station. De prijs van deze vaart is 7,50 per persoon. S.v.p. vooraf reserveren via info@willemsvaart.nl

Net als in 2017 is er een speciaal arrangement met TongTongFair, Hotel Room 11 en de Willemsvaart.U vaart dan in de ochtend met de Willemsvaart naar het Indisch Monument en vervolgens naar de TongTongFair.De willemsvaart brengt uw bagage naar het hotel. ’s Avonds om 19.00 uur of 21.00 uur brengen wij u naar het hotel vanaf de TongTongFair.Daar kunt u, naast de Prinsessetuin ( van Paleis Noordeinde) aan de zeer gezellige “Nieuwe Gracht” overnachten.

Meer informatie over dit arrangement staat op de site van de TongTongFair
www.tongtongfair.nl

7 t/m 18 juni
Festival Classique aan zee. Varen van de stad naar het strand met muziek, hapjes en drankjes. Meer informatie in het voorjaar.

16 juni
Haringvaarten naar Scheveningen. (Vlaggetjesdag). Vanaf aanlegplaats Centraal Station naar de Haringkade. Met haring, drankjes en muziek. Meer informatie in het voorjaar.

23 juni t/m 1 juli
Volvo Ocean Race – Vaarten naar Scheveningen.Met luxe hapjes en drankjes. U kunt met de boot vanuit het centrum naar het festivalterrein.

Meer informatie in het voorjaar

Heeft u interesse in deze rondvaart? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op.

Contact