Tips

1. Varen naar het strand.

Een dagje strand begint met de boot. U kunt (sinds 2009) met de Willemsvaart naar zee. 4 seizoenen lang ideaal. Overdag, maar ook ’s avonds. Zo varen we al jaren naar het Vuurwerkfestival in augustus en de Lichtvaarten in maart en december. U kunt naar diverse festivals op het strand, zoals de RedBull Races, maar natuurlijk ook gewoon naar de kust om uit te waaien of te genieten van een zomerse dag. Geen vol openbaar vervoer, file of parkeerproblemen.

We varen over de Koninginnegracht en eindigen bij de Haringkade. Dat is 500 meter van het strand. In het voorjaar (tot 15 april) kunt u de 20 grote Ringen in het Zand bewonderen, een kunstwerk dat gemaakt is in verband met “200 jaar Scheveningen Bad”. Vanaf onze aanleg plaast Haringkade loopt u er in een paar minuten naar toe.

2. Lente Thee en Chocolade

Tussen aanlegplaats Haringkade en het strand vindt u “Lente”. U vindt er ieder seizoen de lekkerste Thee en Chocolade. Kijk op de website voor meer informatie: http://lentetheechocolade.nl.

3. Gracht en Praal. Muziekvaart

Samen met leerlingen van de Muziek Academie verzorgt de Willemsvaart sinds 2016 Gracht en Praal. Varen met live muziek en hapjes & drankjes. We starten of bij Madurodam. De boottocht duurt een uur. Tijdens de vaartocht geniet u van de natuur en mooie zang en muziek. De prijs is 21,50 per persoon.

4. Huisje Boompje… Beetje varen

Anouk van Huisje Boompje (Houtzagerssingel) verzorgt sinds 2009 ontbijt, lunches, High Tea aan boord. Samen met haar kunt u een leuk arrangement samen stellen. Indisch, Italiaans, Hollands. Voor ieder wat wils. Desgewenst brengen wij u in contact met Anouk van Huisje Boompje.

Opties voor de rondvaart

Bekijk alle opties