Art NouVaart

Het Art Nouveau Festijn

Tijdens het eerste “Art Nouveau festijn” organiseer de Willemsvaart een combinatie van varen & wandelen door de binnenstad.
We hebben (verspreid over drie dagen) drie thema-vaarten, te weten “Architectuur”, “Muziek” en “Literatuur”. Zo zullen we de periode rond 1900 zo breed mogelijk belichten.

SAIL op Scheveningen


Zaterdag 8 juni, 11-13:30 uur, ArtNouvaart Architectuur
Vertrek: 't Goude Hooft, Dagelijkse Groenmarkt 13
Aankomst: Buurtschap 2005
(Uitverkocht)
Deze begint met een wandeling o.l.v. een ervaren gids. Aangekomen bij de Toussaintkade volgt een boottocht van circa een uur naar de Hooikade. Aansluitend nog een wandeling van circa 30 minuten door het Buurtschap 2005.


Zondag 9 juni, 12-13 uur, ArtNouvaart Muzikaal
Vertrek: Kantoor Willemsvaart, Toussaintkade
Aankomst: Hooikade/Museum Meermanno

(Bijna uitverkocht)
Een boottocht met live muziek van rond 1900 aan boord!
Anna Marieke Zeilstra, hobo en zang, Peter le Feber, piano spelen hobomuziek uit de Art Nouveau periode van Haagse componisten o.a. Alexander Voormolen, Johan Wagenaar en Sigtenhorst Meijer. Ook zullen zij enkele liederen van Poulenc en Satie laten horen.


Maandag 10 juni, 12-14 uur, ArtNouvaart Literair
Vertrek: Aanlegplaats Madurodam
Aankomst: Prinsessegracht/Museum Meermanno

Dit is een boottocht in samenwerking met De Wereld van Couperus Anno Nu. Deze wordt gevolgd door een wandeling van ca. 60 minuten. Aanvang met boottocht rond 12.00 uur bij aanlegplaats Madurodam. Aan boord wordt verteld over Louis Couperus en het Den Haag van zijn tijd.
 

Prijs is 14,- euro p.p.

Reserveren via info@willemsvaart.nl